Pargas stad söker en projektledare på 80% för projektet Bobarhet på Pargas öar för tiden 1.9.2024-31.12.2025. 

I projektet Bobarhet på Pargas öar, kommer fyra bobarhetsanalyser att göras i Pargas skärgårdsområde; i Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö. Bobarhetsanalyserna görs av öborna själva och på några av dessa öar har man redan kommit i gång med arbetet. Det finns färdigt utvecklat ett verktyg för bobarhetsanalyser på öar. Verktyget vidareutvecklas och förvaltas av Skärgårdsinstitutet vid Åbo Akademi, som också har skapat en handbok och har en rådgivande roll i projektet.

Metoden bygger på att öborna själva är experterna: på varje huvudö bildas medborgarforskningslag som utbildas, tränas och får stöd i att genomföra analysen och därigenom får fram korrekta data som annars inte är tillgängliga för byar och öar. Projektet förverkligas i samband med Skärgårdshavets Unesco biosfärområde. Alla lokala föreningar, invånare och deltidsboende välkomnas med i projektet. I projekteamet finns förutom projektledaren, med huvudansvaret, även en projektarbetare med egna ansvarsområden, lokala ö-coachar, samt stödpersoner från alla medverkande organisationer.

Projektledaren har huvudansvaret för projektet och sköter både planeringen i början och rapporteringen i slutet av projektet. Projektledaren tillsammans med projektarbetaren, kommer att stödja och lotsa vidare de lokala bobarhetsanalyserna. Jobbet handlar bland annat om att ordna lokala möten, samla in statistik, samla in uppgifter med enkäter och sammanställa analyserna.   


Vi söker nu för jobbet som projektledare, en person med lämplig examen, arbetserfarenhet och goda språkkunskaper (svenska, finska). Det är till fördel om man har erfarenhet av projektarbete. Arbetet kräver att man kan jobba självständigt, är flexibel, har god hand med människor och gärna god lokalkännedom. Kontoret är i Skärgårdscentrum Korpoström, men arbetet kräver att man rör sig i hela Pargas stads område och förutsätter körkort. Det finns möjligheter till distansarbete.

Skriftliga ansökningar med meritförteckning och löneanspråk tillställs Pargas stad senast den 11 juli 2024 kl. 15.00. Ansökningarna per epost till pargas@pargas.fi med en kopia till katja.bonnevier@pargas.fi. Tilläggsinformation ges av biosfärområdets koordinator Katja Bonnevier, tel.040-3562655.