Biosfäärilähettiläät

Biosfäärilähettiläs on henkilö, jolla on tarvittavaa tietämystä, kiinnostusta ja innostusta levittää eteenpäin tietoa yhteisestä biosfäärialueestamme muille. Kaikki biosfäärilähettiläät saavat itse määritellä roolinsa lähettiläinä – jotkut käyttävät tietämystään ja kontaktejaan työelämässä, toiset haluavat edistää kestävää kehitystä järjestötoiminnassa tai puhtaasti yksityisellä tasolla. Biosfäärialueen toiminnan kannalta kaikki lähettiläämme ovat erittäin arvokkaita! 

Biosfäärilähettiläämme 

Biosfäärilähettiläät tapaavat säännöllisesti eri aiheiden tiimoilta, jotka syventävät heidän tietämystään Itämerestä, kestävästä yrittäjyydestä, ympäristöasioista ja muista saariston elinvoimaisuuden edistämisen kannalta tärkeistä asioista. Lähettiläillä on aktiivinen rooli biosfäärialueen varsinaisessa toiminnassa, esimerkiksi säännöllisesti järjestettävissä Saaristomeren talvitapaamisessa ja Saaristotutkimuksen foorumissa. Aina kun mahdollista, yhdelle lähettiläistä varataan paikka kansallisiin tai kansainvälisiin verkostotapaamisiin.

Biosfääritoimisto ylläpitää lähettiläsrekisteriä, jotta eri henkilöitä voidaan osallistaa sopivissa tilanteissa ja tarvittaessa tarjota heille lisäkoulutusta tai verkostotapaamisia.

Tässä on lista Saaristomeren biosfäärialueen lähettiläistä!

Ryhdy biosfäärilähettilääksi!

Tervetuloa Saaristomeren biosfäärialueen lähettilääksi! Unescon toimeksiannosta etsimme paikallisia ratkaisuja globaaleihin ongelmiin, ja sinä olet tärkeä voimavara Saaristomeren paikallisten ratkaisujen kannalta. Sinusta tulee osa biosfäärilähettiläiden verkostoa, joka koostuu taustoiltaan ja kiinnostuksenkohteiltaan erilaisista ihmisistä, jotka edistävät elinvoimaisen saaristoyhteisön kestävää kehitystä kukin omalla tavallaan.

Osallistumalla lähettiläskoulutukseen saat inspiraatiota oman roolisi löytämiseen Saaristomeren biosfäärialueella. Opit lisää biosfäärialueesta, globaalista MAB-ohjelmasta ja kestävyysasioista ja saat samalla työvälineitä, joita voit hyödyntää omassa toiminnassasi.

Yhteistyössä Åbo Akademin elinikäisen oppimisen keskuksen (Centret för livslångt lärande) kanssa järjestettävä biofäärilähettiläskoulutus on kaikille avoin. Voit olla yrittäjä, opas, yhdistysaktiivi. Tai jotain aivan muuta. Paikallinen yrittäjä tai opas voi liittyä myös biosfäärialueen kumppanuusohjelmaan.

Lähettiläskoulutusta ei järjestetä joka vuosi. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!