Nuorisotoiminta

Saaristomeren Unescon biosfäärialueen nuorisoneuvosto

Saaristomeren biosfäärialueen koulutusohjelman, Biosfääriakatemian, puitteissa perustetaan nuorisoneuvosto. Kaksikielinen nuorisoneuvosto koostuu 16-30-vuotiaista nuorista, joilla on yhteyksiä Paraisten kaupunkiin tai Kemiönsaareen.

Nuorisoneuvosto kehittää yhdessä biosfääritoimiston kanssa toimintaa nuorille. Toiminta voi koostua konferensseista, vierailuista muihin biosfäärialueisiin, luennoista, matkoista, leireistä ja muista hauskoista tapahtumista ja aktiviteeteista. Yhdessä voimme luoda hauskaa ja toteutettavissa olevaa toimintaa – se on täysin meistä kiinni!

Nuorisoneuvoston toiminta muotoutuu osallistujien kiinnostusten ja mahdollisuuksien mukaan. Pidämme etäkokouksia noin 4-5 kertaa vuodessa. Välissä neuvoston jäsenet toimivat Unescon ainutlaatuisen biosfäärialueen lähettiläinä.

Suunnittelemme kansainvälistä yhteistyötä ja etsimme rahoitusta vaihtoon tai kansainväliseen konferenssiin. Suunnitteilla on myös yhteistyö Pohjois-Karjalan biosfäärialueen kanssa.

Toivomme, että SINÄ olet etsimämme! Ota yhteyttä: info@biosfar.fi

YouTube-kanavaltamme löytyy useampi mielenkiintoinen elokuva joka kertoo saariston luonnosta ja kulttuurista.

Pelaa Memorya tai tietokilpailua ja opi lisää biosfäärialueen luonnosta!

liIlmastonmuutos on suuri uhka ihmisten terveydelle. Alan tutkimukset koskevat pääosin fyysisiä terveysvaikutuksia, kun taas psykologisten vaikutusten tutkimus on vähäisempää erityisesti suhteettoman haavoittuvien ryhmien, kuten lasten ja nuorten, osalta. Ilmastohuolen ja ilmastoahdistuksen yleisyyden kartoittamiseksi suomalais-ruotsalaisten nuorten keskuudessa tehtiin verkkokyselytutkimus toiseen asteen opiskelijoiden keskuudessa. Pro-gradu on kirjoitettu ruotsiksi.

Ilmastohuoli

pdf

Klimatoro

Klimatoro och dess samband med sårbarhetsfaktorer och copingstrategier hos finlandssvenskaungdomar
Storlek 507.48 KB

“Tying cultures. Crossborder cooperation between societies and generations”

Hanna Nyström, nuorisodelegaatimme osallistui konferenssiin Itävallassa.

EUROMaB2022

Noin 2 km pitkä polku, joka sopii koko perheelle.

Biosfääripolku on 1,8 km pitkä reitti vaihtelevan luonnon halki; havumetsää, pieni pähkinälehto kallion yli ja teitä pitkin Korppoon koulukeskuksen tuntumassa ja Verkanin vierassatamassa. Tasapaino ihmisen ja luonnon välillä on reitin kokonaisvaltainen teema ja avaa sen, mistä Saaristomeren Unescon biosfäärialueessa on kyse! Polku kulkee kallioiden yli ja vaatii kävelijältä ketteryyttä vaihtelevassa maastossa.

Verkanin vierassatamassa on oikotie, joka välttää jyrkän nousun sieltä lähtöpisteestä.

Biosfärstigen

pdf

Biosfärstigen quiz

Biosfärstigen quiz
Storlek 333.96 KB