Vi söker projektledare för Biosfärakademin

Åbolands Skärgårdsstiftelse söker

en projektledare för projektet Biosfärakademin för tiden 1.5.2020-31.12.2020 (med en sannolik fortsättning till 31.12.2022)

Åbolands Skärgårdsstiftelse driver, som en del av Skärgårdshavets Unesco biosfärområdes verksamhet, ett projekt för pedagogisk verksamhet riktad till barn inom småbarnspedagogiken upp till unga vuxna. Inom projektet förverkligas och utvecklas redan etablerad verksamhet, såsom Knattelabbet i Skärgårdscentrum Korpoström, Biosfärområdet i skolan för högstadierna, samt Gäddan och gänget inom småbarnspedagogiken. Ny verksamhet om klimat och välmående riktad till ungdomar kommer att skapas. Projektledaren är anställd av Åbolands Skärgårdsstiftelse och kommer att arbeta som en del av biosfärområdets administration. Projektet är i sin helhet finansierat med medel från stiftelser och fonder.  


Biosfärområdets verksamhet handlar om bärkraftig utveckling i skärgårdsmiljö, beaktande det unika natur- och kulturarvet. Biosfärområdets verksamhet fokuserar speciellt på skärgårdsområdena inom Pargas stad och Kimitoöns kommun, men har stor spridning. För mera information, se biosfar.fi.

Vi söker en person med lämplig examen inom pedagogik och gärna även hållbar utveckling, arbetserfarenhet och goda språkkunskaper (svenska, finska). Arbetet kräver att man kan jobba självständigt, är flexibel, har god hand med människor och gärna god lokalkännedom. Kontoret är i Skärgårdscentrum Korpoström, men arbetet kräver att man rör sig i hela Åboland och förutsätter körkort. Det finns möjligheter till distansarbete.

Skriftliga ansökningar med meritförteckning och löneanspråk tillställs Åbolands Skärgårdsstiftelse senast den 13 april 2020 kl. 15.00. Ansökningarna per epost biosfar@pargas.fi.

Tilläggsinformation ges av biosfärområdets koordinator Katja Bonnevier, tel.040-3562655, biosfar@pargas.fi