Go Archipelago Ab Oy

Roolimme biosfäärialueella on:

Go Archipelago on saaristossa toimiva matkatoimisto, joka haluaa nostaa esille pienyrittäjiä ja luoda saaristoon elämää ympäri vuoden. Yritys syntyi seuraavien neljän saaristoaktiivin yrittäjän välisestä yhteistyöstä:  Hotel Nestorin kokki ja taiteilija William Hellgren, eräopas ja matkailuyrittäjä Sara Söderlund, tuhattaituri ja suunnittelija Ida-Kajsa Johansson sekä yrittäjä ja pyörävuokraaja Frank Tuominen.

He haluavat yhdessä edistää saariston elinvoimaisuutta myös vilkkaan kesäsesongin ulkopuolella ja tarjoavat pienryhmille laadukkaita paketteja, joissa vieraat pääsevät kokemaan saariston parhaat puolet. Avainsana on yhteistyö heidän saattaessaan yhteen matkailijoita ja paikallisia yrittäjiä.

Biosfäärikumppanina Go Archipelago haluaa luoda alueen matkailuyrittäjien välille toimivan yhteistyöverkoston ja tuoda alueelle näkyvyyttä Unescon biosfäärialueena. Pienimuotoisen luontomatkailun kautta ja edistämällä pienyrittäjiä yritys haluaa edesauttaa saariston kestävää kehitystä. Pidemmän sesongin avulla saadaan luotua enemmän työpaikkoja, mikä taas merkitsee kestävää taloutta.

Yrittäjät asuvat saaristossa ja tuntevat olevansa osa biosfäärialuetta, Sara Söderlund on jopa kouluttautunut biosfäärilähettilääksi. He tulevatkin käyttämään Unescon biosfäärialuetta osana markkinointiaan sekä yrityksen vahvistamiseksi että näkyvyyden tuomiseksi biosfäärialueelle.