Go Archipelago Ab Oy

Vår roll inom biosfärområdet är:

Go Archipelago är en resebyrå i skärgården som vill lyfta fram småföretagare och skapa en levande skärgård året om. Företaget kom till genom ett samarbete mellan fyra skärgårdsaktiva företagare:
kocken och konstnären William Hellgren på Hotel Nestor, vildmarksguiden och turismföretagaren Sara Söderlund, tusenkonstnären och designern Ida-Kajsa Johansson, samt företagaren och cykeluthyraren Frank Tuominen.

De vill tillsammans arbeta för en mera livskraftig skärgård även utanför den livliga sommarsäsongen och erbjuder kvalitativa paket för små grupper, där gästerna får uppleva det bästa som skärgården har att erbjuda. Samarbete är ledordet, när de vill föra samman resande med lokala företagare.

Som biosfärpartner vill Go Archipelago skapa ett fungerande samarbetsnätverk mellan områdets turismföretagare och ge synlighet åt området som ett Unesco biosfärområde. Genom småskalig naturturism och genom att främja småföretagare ska företaget bidra till en hållbar utveckling i skärgården. Genom en längre säsong skapas flera arbetsplatser, vilket leder till en hållbar ekonomi.

Företagarna bor i skärgården och känner att de är en del av biosfärområdet, Sara Söderlund är även utbildad som biosfärambassadör. De kommer därför att använda Unescos biosfärområde som en del av sin marknadsföring, både för att stärka företaget och ge synlighet till biosfärområdet.