Kumppanuus

Organisaatiot ja yritykset voivat biosfäärialueen virallisina kumppaneina tuoda esiin, miten ne toimivat saariston kestävän kehityksen hyväksi.

Biosfäärialuekumppanuus

Saaristomeren biosfäärialueen toiminta perustuu yhteistyöhön, ja niin tekee myös kumppanuusohjelma. Se ei ole virallinen, maksusta myönnettävä kestävyysmerkintä, vaan se perustuu yhteiseen tavoitteeseen kestävästä saaristoympäristöstä ja elinvoimaisesta yhteisöstä. Kaikkien biosfäärikumppaneiden rooli työssä määritellään.

Biosfäärialueen kumppanina organisaatio tai yritys on osa Unescon kunnianhimoista biosfääriohjelmaa, jolla vastataan globaaleihin haasteisiin paikallisesti. Biosfäärikumppani voi tuoda omia panostuksiaan näkyville ja tutustua muiden panostuksiin biosfäärialueen eri viestintäkanavien sekä säännöllisesti järjestettävien yhteistyö- ja osaamisfoorumien kautta. Biosfäärikumppani voi käyttää biosfäärialueen kumppanuuslogoa.

Pääkumppanimme

Pääkumppanimme kuuluvat Saaristomeren biosfäärialueen ohjausryhmään ja muodostavat biosfäärialueen organisaation rungon.

Varsinais-Suomen ELY-keskus (päävastuu)
Varsinais-Suomen liitto (pdf)
Metsähallitus/ Saaristomeren kansallispuisto (pdf)
Åbo Akademi
Turun yliopisto (pdf)
Parainen (pdf) (hoitaa biosfääritoimistoa yhdessä ELY:n ja Kemiönsaaren kanssa)
Kemiönsaari (pdf)

Biosfäärikumppanimme

Åbolands naturskola rf/ Natur och miljö
Archipelago Holiday Ky
Go Archipelago Ab Oy
MovingHeart ja Melonta Akatemia
Naawa – Nature Awakenings
Norrgrannas Bruksgård - Nauvon Nötö
Pro Kimitoö-Skutan rf - Jakten Eugenia
Saaristokeskus Korpoström
Storbåt - Tacksamheten
Suomen Artesaaniruoka ry
Västeräng - Charlotta Björklöf

Tervetuloa kumppaniksi!

Yrityksen tai organisaation kanssa tehtävässä kumppanuussopimuksessa yritys tai organisaatio määrittelee roolinsa biosfäärialueella ja valitsee vähintään kaksi teema-aluetta, joihin se haluaa keskittyä.

Viisi eri teema-aluetta ovat:

  • Luonnon- ja kulttuuriperinnön vaaliminen
  • Saaristomeren vaaliminen
  • Kestävä matkailun edistäminen
  • Elinvoimainen saaristo ja kiertotalous
  • Biosfäärialueen tuntemus

Kumppaniksi haluavalla tulee olla pyrkimys kehittyä kestävämpään suuntaan. Edistymistä voidaan seurata asetettujen tavoitteiden avulla. Sopimusaika on 5 vuotta. Tämän jälkeen voidaan asettaa uudet tavoitteet. Uusia tavoitteita voi tietysti asettaa useammin sitä mukaa kuin vanhoja tavoitteita saavutetaan. Kukin kumppani kirjoittaa joka vuosi lyhyen raportin omasta biosfäärialueen toimintaa tukevasta toiminnastaan. Raportti sisältyy biosfäärialueen toimintakertomukseen. Kumppaneiden edistymistä esitellään sosiaalisessa mediassa ja biosfäärialueen talvitapaamisessa.

Täältä löydät tyhjän sopimuspohjan. Sopimuksen sivut 3 ja 4 ovat jokaisella kumppanilla yksilölliset.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!