Kumppanuus

Biosfäärikumppanimme

Pääkumppanimme kuuluvat Saaristomeren biosfäärialueen ohjausryhmään ja ne on merkitty karttaan punaisella. Ne muodostavat biosfäärialueen organisaation rungon ja ovat olleet mukana toiminnassa siitä lähtien, kun biosfäärialue perustettiin vuonna 1994.

Muut biosfäärikumppanit on merkitty karttaan sinisellä.

Pääkumppanit

Yritykset ja organisaatiot

Charlotta Björklöf / Västeräng

Biosfäärialuekumppanuus

Organisaatiot ja yritykset voivat biosfäärialueen virallisina kumppaneina tuoda esiin, miten ne toimivat saariston kestävän kehityksen hyväksi. 

Saaristomeren biosfäärialueen toiminta perustuu yhteistyöhön, ja niin tekee myös kumppanuusohjelma. Se ei ole virallinen, maksusta myönnettävä kestävyysmerkintä, vaan se perustuu yhteiseen tavoitteeseen kestävästä saaristoympäristöstä ja elinvoimaisesta yhteisöstä. Kaikkien biosfäärikumppaneiden rooli työssä määritellään. 

Biosfäärialueen kumppanina organisaatio tai yritys on osa Unescon kunnianhimoista biosfääriohjelmaa, jolla vastataan globaaleihin haasteisiin paikallisesti. Biosfäärikumppani voi tuoda omia panostuksiaan näkyville ja tutustua muiden panostuksiin biosfäärialueen eri viestintäkanavien sekä säännöllisesti järjestettävien yhteistyö- ja osaamisfoorumien kautta. Biosfäärikumppani voi käyttää biosfäärialueen kumppanuuslogoa.

Tervetuloa kumppaniksi!

Yrityksen tai organisaation kanssa tehtävässä kumppanuussopimuksessa yritys tai organisaatio määrittelee roolinsa biosfäärialueella ja valitsee vähintään kaksi teema-aluetta, joihin se haluaa keskittyä. Viisi eri teema-aluetta ovat:

• Luonnon- ja kulttuuriperinnön vaaliminen

• Saaristomeren vaaliminen

• Kestävä matkailun edistäminen

• Elinvoimainen saaristo ja kiertotalous

• Biosfäärialueen tuntemus

Kumppaniksi haluavalla tulee olla pyrkimys kehittyä kestävämpään suuntaan. Edistymistä voidaan seurata asetettujen tavoitteiden avulla. Sopimusaika on 5 vuotta. Tämän jälkeen voidaan asettaa uudet tavoitteet. Uusia tavoitteita voi tietysti asettaa useammin sitä mukaa kuin vanhoja tavoitteita saavutetaan. Kukin kumppani kirjoittaa joka vuosi lyhyen raportin omasta biosfäärialueen toimintaa tukevasta toiminnastaan. Raportti sisältyy biosfäärialueen toimintakertomukseen. Kumppaneiden edistymistä esitellään sosiaalisessa mediassa ja biosfäärialueen talvitapaamisessa. 

Täältä löydät tyhjän sopimuspohjan. Sopimuksen sivut 3 ja 4 ovat jokaisella kumppanilla yksilölliset.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!