Koe saaristo

Koe biosfäärialue

Kaunis Saaristomeremme toivottaa kävijät tervetulleiksi ympäri vuoden. Saarten välisten lyhyiden etäisyyksien ja kehittyneen lautta- ja yhteysalusverkoston ansiosta koko biosfäärialueen alueella voi liikkua kestävästi – jalkaisin, kanootilla tai veneellä, pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä. Ulkosaaristoa voisi ehkä parhaiten luonnehtia helposti saavutettavaksi erämaaksi.Alueella on paljon yrityksiä, jotka toivottavat kävijät tervetulleiksi, ja saaristo itsessään tarjoaa paljon elämyksiä. Vierailemalla sivustoilla Visit Kemiönsaari ja Visit Parainen voit suunnitella vierailusi Turunmaan saaristossa yksityiskohtia myöten. Luontoon.fi-palvelussa sinulla on mahdollisuus tutustua tarkemmin biosfäärialueen ytimen muodostavan Saaristomeren kansallispuiston eri käyntikohteisiin. Biosfäärialue on aktiivisesti mukana keskelle biosfäärialuetta sijoittuvan Saaristokeskus Korpoströmin kehittämisessä.

Jalkaisin

Sekä Kemiönsaarella että Paraisillaon paljon luontopolkuja ja vaellusreittejä. Pyhiinvaellusreitti Pyhän Olavin merireitti johdattaa sinut Turun tuomiokirkolta biosfäärialueen halki Ahvenanmaalle ja edelleen Ruotsiin.

Kanootilla tai veneellä

Tutkimusmatka Saaristomerelle

Pyörällä

Pyörällä voit ajaa Saariston rengastietä tai aivan uutta Rannikkoreittiäpitkin.

Linja-autolla tai autolla

Liikkuminen Turunmaan teillä on jo itsessään seikkailu – eri saarten välillä on yhteensä yli 20 maantielauttaa ja kymmenkunta siltaa. Kaikki lautat ovat ilmaisia ja niitä ylläpitää joko Finferries tai ne ovat yksityisiä. Alueella liikennöivät julkiset liikennevälineet on listattu kuntien verkkosivuilla.