Visitor Education

Junnulabra

Saaristokeskus Korpoströmin Junnulabrassa lapset, nuoret ja uteliaat aikuiset saavat muutaman tunnin ajan olla saaristotutkijoita. Lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin Itämeressä eläviin kasvi- ja eläinlajeihin, tutkimaan merenpohjassa eläviä eläimiä ja ottamaan erilaisia vesinäytteitä. Labrassa lapset saavat tutkia meren elämää oikeassa laboratoriossa käytettävillä laitteilla. Kuten muussakin Saaristokeskus Korpoströmin toiminnassa, myös Junnulabrassa yhdistyvät taide ja tiede.

Junnulabra

Biosfääripolku

Koko perheen biosfääripolku!

Biosfääripolku on 1,8 km pitkä reitti vaihtelevan luonnon halki; havumetsää, pieni pähkinälehto kallion yli ja teitä pitkin Korppoon koulukeskuksen tuntumassa ja Verkanin vierassatamassa. Tasapaino ihmisen ja luonnon välillä on reitin kokonaisvaltainen teema ja avaa sen, mistä Saaristomeren Unescon biosfäärialueessa on kyse! Polku kulkee kallioiden yli ja vaatii kävelijältä ketteryyttä vaihtelevassa maastossa.

Verkanin vierassatamassa on oikotie, joka välttää jyrkän nousun sieltä lähtöpisteestä.

Kalakamujen tutkimusmatka

Tutkimusmatka Saaristomerelle on FÖSS:n ja biosfäärialueen yhteistyöhanke, jonka tuloksena on syntynyt Kalakamujen tutkimusmatka saaristoon -ympäristöseikkailu. Tutkimusmatka tarjoaa omatoimisesti suoritettavaa ohjelmaa lapsiperheille viidessätoista vierasvenesatamassa eri puolilla Turunmaan saaristoa. Tutkimusmatkalla opitaan saariston luonnosta ja kulttuurista, suoritetaan omatoimisesti hauskoja tehtäviä ja kerätään leimoja omaan tutkijapassiin. Jokaisella tutkimusmatkan varrella olevalla saarella on taulu, jossa annetaan tietoa ja haasteita lapsille ja muille kiinnostuneille.

Kohta voit myös osallistua Ahvenanmaan tutkimusmatkaan!

Tutkimusmatka saaristoon -kotisivut

Saaristomeren Unesco Biosfäärialue 
Biosfääriakatemia
Korpoströmintie 832
21720 KORPOSTRÖM
045 274 1940 
erika.silventoinen@pargas.fi

Junnulabra
Saaristokeskus Korpoström Korpoströmintie 832
21720 KORPOSTRÖM
050 323 3210
aija.makinen@biosfar.fi
knattelabbet@skargardscentrum.fi

Saaristomeren Unesco Biosfäärialue 

info@biosfar.fi
040 356 2655
www.biosfar.fi