Perusopetus

Kun lapset jatkavat perusopetukseen kestävyysteema jatkuu yhdessä saaristotutkijoidemme Sannan ja Emilin kanssa, jotka oppivat Kestävyyspolulla lisää saaristosta kestävyyden kolmen ulottuvuuden kautta.

Taiteilija Jessica Koivistoisen värityskuvia vedenalaisista lajeista.

YouTube-kanavaltamme löytyy useampi mielenkiintoinen elokuva joka kertoo saariston luonnosta ja kulttuurista.

Toimintaa alakoululaisille. Konsepti käsittelee sisäistä kestävyyttä.

Tämä aineisto perustuu pyhiinvaeltajan seitsemään avainsanaan. Varje nyckelord har illustrerats med ett djur som är vanligt inom biosfärområdet. Aineisto sisältää tekstikortteja ja aktiviteettikortteja, joita voi käyttää yhdessä kokonaisuutenatai käsitellä avainsana kerrallaan. Aktiviteetit on suunniteltu t
oteutettavaksi ulkona.

Pyhän Olavin eläinkortit

pdf

St Olavs djurkort

St Olavs djurkort
Storlek 1.62 MB

Pelaa Memorya tai tietokilpailua ja opi lisää biosfäärialueen luonnosta!

Olipa kerran hassu nainen, joka asusteli metsässä. Hänen nimensä oli Sammal-täti. Hän asui pienessä vihreässä talossa, joka oli rakennettu metsäkerrossammaleesta.

Moster Mossa

pdf

Mostern mossa

Sagan om Moster Mossa
Storlek 349.73 KB

Vinkkejä ja ideoita luonnossa tapahtuvaan toimintaan.

Biosfäärialueen talvilomahaaste! Tehtävät voit tehdä aikuisen tai kaverin kanssa. Päivähaasteiden lisäksi voit tehdä myös alla olevat tehtävät. Päivittäisten haasteiden lisäksi voit ottaa vastaan myös talvilomahaasteeseen. Mitä enemmän, sitä parempi – lähde ulos ja nauti luonnosta!

Naturkul

pdf

Sportlovsutmaningen

Utmaningar för sportlovets alla dagar
Storlek 10.34 MB
png

Sportlovsutmaning

Ladda ner hela veckans sportlovsutmaning
Storlek 662.63 KB
pdf

Mosskort

Roliga mosskort på två språk
Storlek 4.09 MB
png

Höstlovsbingo

Spela höstlovsbingo!
Storlek 394.08 KB
pdf

Höstbingo

Storlek 1.96 MB
pdf

Biosfärartkort

Storlek 29.08 MB

Saaristokeskus Korpoströmin Junnulabrassa lapset, nuoret ja uteliaat aikuiset saavat muutaman tunnin ajan olla saaristotutkijoita. Lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin Itämeressä eläviin kasvi- ja eläinlajeihin, tutkimaan merenpohjassa eläviä eläimiä ja ottamaan erilaisia vesinäytteitä. Labrassa lapset saavat tutkia meren elämää oikeassa laboratoriossa käytettävillä laitteilla. Kuten muussakin Saaristokeskus Korpoströmin toiminnassa, myös Junnulabrassa yhdistyvät taide ja tiede.

Varaa ilmainen käynti Junnulabrassa!

Knattelabbet

pdf

Knattelabbet 2022

Knattelabbet aktiviteter 2022
Storlek 3.00 MB

Olemme yhdessä taiteilija Antonia Ringbomin kanssa luoneet pedagogisen aineiston, joka käsittelee maaperän mikrobistoa. Oletko koskaan ajatellut kaikkea sitä, mitä myllertää maaperässä jalkojesi alla? Neppa ja Krä ovat, ja he tekevät kanssamme uskomattoman sukelluksen mullan myllerrykseen. Kun maaperä voi hyvin, koko maapallo voi hyvin!

Toivomme, että innostutte keskustelemaan lisää lasten kanssa maaperän mikrobistosta ja sen merkityksestä. Avuksi saatte opettajaoppaan ja animaatioelokuvan. Voitte mielihyvin käyttää myös “Viljele Kalakamujen kanssa” -aineistoa, josta löydät lisätietoa täältä. Maa, miten voit?-OpettajaopasLataa Animaatioelokuva

Hur mår du jord

pdf

Hur mår du jord?

Hur mår du jord -lärarhandledning
Storlek 24.92 MB

Luokkien 1-6 kestävän kehityksen polun tavoitteena on, että kuudennen luokan loppuun mennessä jokainen oppilas tuntee kestävän kehityksen kolme ulottuvuutta (ekologinen kestävyys, sosiaalinen kestävyys ja taloudellinen kestävyys) ja tietää, miten hänen omat päätöksensä ja toimintansa liittyvät niihin. Materiaali on laadittu Pargasin kaupungin ja Saaristomeren Unescon biosfäärialueen yhteistyönä, ja se perustuu opetussuunnitelmaan ja Pargasin kaupungin ympäristökasvatussuunnitelmaan. Polku on myös jatkoa varhaiskasvatuksen kestävyysohjelmalle Pike and the gang ja Mini Ambassador Passport.

Opettajan oppaassa on yleiskatsaus kestävyyskasvatukseen ja kestävyyspolkuun. Sivustolta löydät oppitunneilla vinkkejä ja ideoita, joiden avulla voit kulkea polkua kevyin askelin ja nauttia matkasta.

Lataa värityskuvat ja opi lisää muuttolinnuista!

Flyttfåglar

pdf

Fåglar

Färgläggningsbilder
Storlek 7.23 MB

Noin 2 km pitkä polku, joka sopii koko perheelle.

Biosfääripolku on 1,8 km pitkä reitti vaihtelevan luonnon halki; havumetsää, pieni pähkinälehto kallion yli ja teitä pitkin Korppoon koulukeskuksen tuntumassa ja Verkanin vierassatamassa. Tasapaino ihmisen ja luonnon välillä on reitin kokonaisvaltainen teema ja avaa sen, mistä Saaristomeren Unescon biosfäärialueessa on kyse! Polku kulkee kallioiden yli ja vaatii kävelijältä ketteryyttä vaihtelevassa maastossa.

Verkanin vierassatamassa on oikotie, joka välttää jyrkän nousun sieltä lähtöpisteestä.

Biosfärstigen

pdf

Biosfärstigen quiz

Biosfärstigen quiz
Storlek 333.96 KB

Joka kevät biosfäärialueen seitsemäsluokkalaiset osallistuvat Biosfäärialue koulussa -ohjelmaan. Ohjelma alkaa siten, että biosfäärialueen edustaja pitää koulussa oppitunnin, jossa oppilaat tutustuvat biosfäärialueen toimintaan. Toukokuun lopussa Nauvon Kyrkbackenin koulun, Ulkosaariston koulun ja Korppoon Skärgårdshavetin koulun, Iniön koulun sekä Dalsbruks skolanin kaikki seitsemäsluokkalaiset pääsevät vierailemaan kansallispuiston saarella. Retkipäivillä on käsitelty erilaisia ​​teemoja, kuten rehevöityminen, maisemansuojelu, biologinen monimuotoisuus, pohjaeläimet ja saariston kulttuuriperintö.

Luentoja

Meidät on mahdollista pyytää luennoitsijaksi joko paikan päällä tai etänä. Voimme luennoida Saaristomeren Unescon biosfäärialueesta sekä saariston luonnosta ja kulttuurista tiedon levittämiseksi lasten ja nuorten keskuudessa.

Esimerkkejä:

  • Saariston luonto, ympäristö ja kulttuuri
  • Kestävä kehitys
  • Ilmastonmuutos sekä lapset ja nuoret