Kumppanuus

Biosfäärialuekumppanuus

Saaristomeren biosfäärialueen toiminta perustuu yhteistyöhön. Itse organisaatio koostuu useista yhteistyökumppaneista ja kaikki toiminta on alueella toimivien eri tahojen toteuttamaa.

Tervetuloa kumppaniksi!

Olemme luoneet mallin siitä, miten organisaatiot ja yritykset voivat ryhtyä biosfäärialueen virallisiksi kumppaneiksi. Kumppanuusohjelma perustuu yhteiseen tavoitteeseen kestävästä saaristoympäristöstä ja elinvoimaisesta yhteisöstä. Kaikkien biosfäärialueen kumppaneiden tulee pyrkiä toteuttamaan eräitä konkreettisia kestävän kehityksen tavoitteita. Tavoitteet ovat luettavissa täällä biosfäärialueen verkkosivuilla.Kukin kumppani kirjoittaa joka vuosi lyhyen raportin omasta biosfäärialueen toimintaa tukevasta toiminnastaan. Raportti liitetään biosfäärialueen toimintakertomukseen. Kumppaneiden edistymistä esitellään sosiaalisessa mediassa ja biosfäärialueen talvitapaamisessa.

Löydä kumppanimme

Kumppanuussopimus

Täältä löydät tyhjän sopimusmallin. Sopimuksen sivut 3 ja 4 ovat jokaisella kumppanilla yksilölliset. Tulevien kumppaneiden tulee kyseisillä sivuilla määritellä oma roolinsa biosfäärialueella ja valita vähintään kaksi teema-aluetta, joihin ne haluavat asettaa tavoitteensa. Ajatuksena on, että kumppaniksi haluavat pyrkivät kehittymään ja että edistymistä voidaan seurata asetettujen tavoitteiden avulla. Sopimusaika on 5 vuotta. Tämän jälkeen voidaan asettaa uudet tavoitteet. Uusia tavoitteita voi tietysti asettaa useamminkin sitä mukaa kuin vanhoja tavoitteita saavutetaan.

Pääkumppanit

Yritykset ja organisaatiot

Charlotta Björklöf / Västeräng